Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja Zajedno za bolje zakone i zdraviji život.

Iz medija

 

23.04.2017.

Prvi put u svijetu: Talijanu će isplatiti odštetu jer je dobio tumor zbog korištenja mobitela

"Talijanski sud prvi je u svijetu presudio u korist muškarca koji je dobio tumor nakon što je 15 godina koristio mobilni telefon. Državnoj osiguravajućoj kući naređeno je da mu isplati odštetu koja se isplaćuje inače samo osobama koje su pretrpjele ozbilje ozljede na poslu."

Izvor: Večernji list

 

12.04.2017.

Vrhovni Sud Indije potvrdio: elektromagnetno zračanje baznih stanica štetno je za ljudsko zdravlje

Vrhovni Sud Indije je donio presudu o gašenju bazne stanice jer je 42 godišnjak dobio tumor uzrokovan štetnim elektromagnetnim zračenjem obližnje bazne stanice.

Izvor: The Times Of India

 

22.01.2016.

ISTRAŽIVANJA POTVRDILA: Ovo su mjesta gdje nikako ne smijete držati telefon

"Prilikom prezentacija rezultata svog istraživanja u Australiji, doktorica Davis je okupljenima pročitala dio uputstava za korištenje iPhonea 4, koje je napisano sitnim slovima. Uputstva jasno upućuju korisnike da ne drže telefon bliže od 15 milimetara od tijela."

Izvor: net.hr

 

17.12.2015.

Držite mobitel u džepu? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

"Wendy Holt, 51- godišnjakinja je iz Berkshirea cijelo je desetljeće držala svoj mobitel u grudnjaku. Iako se riješila navike da mobitel nosi tako blizu svog tijela, dijagnosticiran joj je rak pluća i limfnih čvorova s prognozom da vjerojatno neće dočekati 53. rođendan."

Izvor: Večernji list

 

19.10.2012.

Sud odlučio: Mobiteli uzrokuju rak

"Biznismen Innocente Marcolini razbolio se nakon što je koristio mobitel na poslu svaki dan po šest sati tijekom 12 godina. Talijanski Vrhovni sud za bolest je okrivio - njegov mobitel."

"Sud je utvrdio kako postoji uzročno posljedična veza između ekstremnog korištenja mobitela i bolesti, piše britanski Sun."

Izvor: tportal.hr